Klik op de vraag om het antwoord te zien!

In een set tot 25 punten, krijgt de ploeg van de laagste afdeling 2 punten per set per afdelingsverschil voorsprong. Uitzondering is de laatste set waar er maar een voorgift van 1 punt per afdelingsverschil gegeven wordt. Een ploeg uit de derde afdeling krijgt zo 4 punten voorsprong in sets 1 tot 4 en 2 punten in set 5 wanneer ze in de beker aantreedt tegen een ploeg uit eerste afdeling. Deze voorgift verdwijnt bij de finales.
Bij VKS hanteren we geen technical time-outs.
Net als in de competitie zijn bij VKS netfouten NIET toegelaten.
Bij de ploeg die de forfait veroorzaakt, zal een punt afgetrokken worden. Dit is echter geen recht. Het VKS bestuur beslist of een puntverlies toegepast zal worden.
Alle uitslagen worden nu doorgestuurd via de https://mijnbeheer.sportateam.be Indien het toch niet mogelijk is om de uitslag door in te geven kan je altijd een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Neen, dat mag niet. VKS organiseert een competitie met stijgers en dalers. Dat zijn basisprincipes van de recreatiecompetitie. Daar wordt niet aan getornd!
De cupwedstrijden worden door lottrekking bepaald. Vks-limburg maakt gebruik van het systeem van rechtstreekse eliminatie en/of een poule systeem.
Het tijdstip vermeld het tijdstip dat zaal beschikbaar dient te zijn voor de opwarming. De wedstrijd zelf dient uiterlijk 30 min na dit tijdstip aan te vangen.
- een achterspeler die binnen de driemeterlijn een bal over het net brengt dit enkel mag doen als hij met zijn handen niet hoger rijkt dan de netrandhoogte; - indien een libero binnen de driemeterlijn een bovenhandse pas geeft dit niet mag gevolgd worden door een aanvalsactie (tip of smash waarbij de bal over het net wordt gebracht). Er mag enkel worden overgetoetst of de bal onderhands worden gespeeld.
Sinds we met het rallypoint systeem spelen wordt de 5de set gespeeld tot 1 ploeg 15 punten heeft en er een verschil van 2 punten is, anders gaat het verder tot 1 ploeg 2 punten meer heeft.
een vraag die regelmatig gesteld wordt is of een achterspeler zijn handen omhoog (hoger dan zijn schouders) op het moment dat zijn medespeler serveert. Het bestuur van VKS volgt hiervoor artikel 12.5 van de internationale volleybal spelregels. Dit stelt: "de spelers van de opslaggevende ploeg mogen door een individueel of collectief scherm, de tegenstander niet beletten de opslaggever te zien of het traject van de bal te zien. Een speler maakt ene scherm als hij met de armen zwaait, springt, of zijdelings beweegt op het ogenblik dat de opslag wordt uitgevoerd, of door zich te groeperen om het traject van de bal te verhinderen. Dus: handen omhoog steken door een achterspeler van de opslaggevende ploeg, zonder beweging mag! Zich groeperen om het zicht te belemmeren mag niet!
De voorkeur voor het verzenden van het wedstrijdblad is via de website van https://mijnbeheer.sportateam.be indien dit echter niet mogelijk is kunnen de wedstrijdbladen in digitale vorm (ingescand of foto) doorgestuurd worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Nee, dit is niet toegelaten. We laten wel een uitzondering toe indien de speler uit Volley Vlaanderen minstens 42 jaar is bij de mannen en 35 jaar bij de dames. Als een VKS-speler zou overstappen naar Volley Vlaanderen wordt hij automatisch uitgesloten uit de VKS competitie. Mocht hij nog verder deelnemen, dan zullen de wedstrijden waaraan hij nog deelneemt omgezet worden in een verlies met forfaitscore!
Bij het 3-punten systeem, zullen er steeds 3 punten te verdelen zijn. Wint je ploeg met maximum 1 tegenset, dan zal je als winnaar 3 punten krijgen. Wint je ploeg met 2 tegensets, dan zal ze slechts 2 punten krijgen. De overgebleven punt gaat naar de verliezende ploeg. Verliest je ploeg met maximum 1 gewonnen set, dan zal je hiervoor geen punten krijgen. Verlies je, maar weet je je tegenstander 2 sets afhandig te maken, dan zal je beloond worden met 1 punt.
Op deze site staat een overzicht van de stijgers en dalers onder downloads en nuttige documenten. (link)
Sporta is verantwoordelijk voor het behandelen van alle ongeval aangiften. De laatste recente informatie vind je op hun site onder het https://mijnbeheer.sportateam.be overzicht. (link)